Expeditie Kwamalasamutu- Sipaliwini - 4 Gebroeders - Tour D

DAG 1
Deze expeditie vertrekt met het vliegtuig uit Paramaribo rond 10.00 u. Na ongeveer 2 uren vliegen landen we in het grootste indianendorp van Zuid-Amerika Kwamalasamutu (9 stammen en ongeveer 1100 geregistreerde mensen). Na onze intrek te hebben genomen in het traditionele hangmattenkamp aan de oever van de rivier, brengen we een bezoek aan de Gramang ( Groot opperhoofd der Trio indianen ) In de middag doen wij een dorpswandeling en maken wij  kennis met de verschillende traditionele stammen met hun leefgewoontes en hun dagelijkse huishoudens.

DAG 2
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de boottocht naar Sipaliwini. Tegen de middag bereiken wij het basiskamp voor de overnachting. ( bivak ). Gelegenheid om te vissen, zwemmen of gewoon relaxen.

DAG 3
Na het opbreken van ons kamp en een goed ontbijt vervolgen wij onze tocht naar Sipaliwini. Onderweg genieten we van de prachtige natuur en de vele dieren die we kunnen zien. We komen rond 13.00u in Sipaliwini aan. In de namiddag hebben wij een ontmoeting met de kapitein van dit dorp en de plaatselijke bevolking. s’Avonds gezellig samenzijn in kamp langs de Sipaliwini rivier waar wij zullen overnachten.

DAG 4

Na het ontbijt vertrekken we richting Mamia in de Sipaliwini savanne, op zoek naar de Dendrobatis Azureus (zeldzame blauwe gifkikker) Okopipi , die alleen in dit gebied van Suriname voorkomt . Hierna maken wij een wandeling van ongeveer 1.5 uur tot 2 uren naar de top van de Vier Gebroeders, met een prachtig uitzicht over de Sipaliwini savanne en in de verte Brazilie. De savanne staat naast vele andere diersoorten bekend om de papegaaiensoorten (zonneparkiet), witstaartherten, 5 soorten katten waaronder de jaguar, pecari’s en de vele reuzenmiereneters. In de middag keren wij terug naar het  basiskamp op Mamia waar wij zullen overnachten.

DAG 5
We varen met de boot terug naar Sipaliwini, waar wij na een korte pauze een boswandeling maken die ons voert naar de Rotshaantjes (Cock of the Rock). In de middag  pijl en boog schieten en zwemmen in de rivier. De avond kan op verzoek aangevuld worden met een culturele show met zang en dans van een  lokale groep.

DAG 6
Na het ontbijt maken wij ons klaar voor de avontuurlijke tocht over de vele stroomversnellingen naar het  basiskamp voor de overnachting, waar wij zullen genieten van een prachtige sterrenhemel en de vele natuurgeluiden uit het regenwoud van o.a kikkers, brulapen enz. Wij zullen ook een nachtelijke vaartocht maken voor het spotten van kaaimannen, kikkers, slangen enz.

DAG 7
Vertrek uit basiskamp en daarna een boswandeling door de adembenemende natuur naar de grotten van Werephai met de pas ontdekte petroglyfen (rotstekeningen). Deze grotten zijn in 2001 ontdekt en zijn tussen de 5 000 en 10 000 jaar oud.
Na een korte stop op Iwanasamu varen wij naar Kwamalasamutu voor de laatste overnachting. In de middag kan men indien gewenst een bezoek brengen aan de Sjamaan of naar het vrouwencentrum voor het kopen van souvenirs..

DAG 8
Staat in het teken van het vertrek terug naar Paramaribo. U kunt nog even dieren spotten of gewoon lekker relaxen waarna we rond de middag terugvliegen richting Paramaribo.


Aantal dagen:8 dagen
Groep minimaal:6 personen
Groep maximaal:personen
Bestemming:Expeditie Kwamalasamutu- Sipaliwini - 4 Gebroeders
Tour operator:TOUR D
Vertrektijd afhankelijk van het vliegen
Aankomsttijd: afhankelijk van het vliegen
Inbegrepen:maaltijden, drinken (sap/water), vervoer, overnachtingen, gids
Transport:vliegtuig, boot
Prijs:€ 1.250,-

Terug naar bestemming info